0

3. Foto ontwerpers
2. Foto makers
1. Foto gebruikers
0. Foto Mensen

ONTWERPERS

MAKERS

GEBRUIKERS

>>

MUUR

<<

Dit is Gilbert Koskamp, een Zwitserse architect werkzaam in Nederland. Als architect tekent en creëert hij en is hij altijd bezig met de concepten binnen en buiten, publiek en privé, afscheiding en onderscheiding. Bij zijn landscape architectuurproject Like-a-Leaf, een binnenspeellocatie, maakt hij gebruik van open structuren en lichte materialen, zoals hout en glas, die symbool staan voor de natuur en met name de bladeren van bomen. 

Zef Hemel is stadsplanoloog en interesseert zich in de ontwikkeling van steden. Zo ook die van Amsterdam. Het liest zou hij Amsterdam in de nabije toekomst als metropool zien; zo snel en zo groot mogelijk. Het constante opbouwen en afbreken, bewaren en weggooien, de veranderende functies van gebouwen en ideeën over wat de toekomst zal brengen, zijn onderwerpen waar zijn hart sneller van gaat kloppen. 

Ben Rovers heeft zijn eigen metselbedrijf. Hij is al vanaf zijn 14e metselaar, de eerste in de familie. Zijn zoon treedt in zijn voetsporen, die is al begonnen zijn vader te helpen bij het klussen. Wel een zwaar beroep, zegt Ben. Een kunstheup heeft hij al. Toch is hij erg enthousiast over zijn baan, behalve in de winter; dan het het toch echt te koud. Als metselaar vormt Ben de fundering van de muur. 

Jeroen de Vries was twee jaar op missie in Georgië en bemoeide zich daar met de ‘Administrative Boundary Line’. Dit is de afscheiding tussen het hoofdland en twee provincies die onafhankelijk willen worden. Een nogal onduidelijke grens, want Georgië wil de term 'grens' niet gebruiken. In theorie is er geen vrij verkeer mogelijk tussen de gebieden. In de praktijk is het voor niemand duidelijk waar de grens precies loopt, want hij verplaatst continue. In deze video vertelt Jeroen over zijn ervaringen als conflictmanager rondom deze Georgische grensaanduiding.  

Laser 3.14 is een Amsterdamse anonieme graffiti artiest. ’S-avonds gaat hij op pad om zijn teksten door de straten te spuiten. Meestal spuit hij zijn maatschappij kritische teksten op tijdenlijke houten constructies en bouwplaten. Zijn inspiratie haalt hij uit de rauwheid van Amsterdam in de jaren ’80, toen de rap, breakdance en graffiti prachtig bij elkaar kwamen rondom de muren van de stad. Voor hem is een muur een uitnodiging. Een canvas waarop hij zichzelf kritisch uit kan drukken als kunstenaar. 

Samen met 100 andere studenten heeft Matthijs Broere een muur van zijn school geschilderd. Dat deed hij niet zomaar. Als onderdeel van de organisatie MasterPeace wilt hij via het project Walls of Connection onderlinge verbinding bevorderen. Wat betekent dat precies? En tegen welke muren loopt hij zelf wel eens aan? 

Raphaël Beaumont is een straatinterventionist. Als je daar nog nooit van hebt gehoord is dat niet zo vreemd. Zo’n zeven jaar terug startte hij het project ‘Alles Kan’. Hij doet graag dingen die nog niet bedacht zijn, omdat ze eigenlijk niet mogen. Hiervoor gaat hij op zoek naar creatieve manieren om patronen in de samenleving uit te dagen. Zonder kwaad te willen doen. ‘Die collectieve grenzen, daar dwars doorheen gaan om niet gebied te exploreren en mijzelf te leren kennen, dat is de essentie van ‘Alles Kan’’, aldus Raaf. Conventionele muren doorbreken, daar houdt hij wel van.  

MENS & MUUR

RAAF 1.jpg
PAROOL ZEF.jpeg

Klik op de afbeelding om een artikel over de veranderende stad te openen

KLIK HIER

3.3 gilbert.jpeg

Klik op de afbeelding voor een impressie van het project Like-a-Leaf

Copyright Ssse|OvO 2012

3.3 Gilbert.png
3.1 Zef.png
2.2 Ben.png
2.1 Jeroen.png
1.3 Laser.png
1.2 Matthijs.png
1.1 Raaf.png
1.3 Laser foto extra

Scroll verder om de verhalen van verschillende muren bewonderaars te lezen